Onze honden

 

Timber (stamboeknaam: Azouli des Magnolias Blancs)

Met Timber begon het ooit allemaal. Na het overlijden van onze honden, een Sint Bernard en een Bobtail, zochten we naar een klein gezelschaphondje. Onze keus viel op de Bolognezer, en al snel zaten wij in de auto om onze eerste Bolognezer-pup op te halen in België. Met het reutje Timber, een volle broer van Aziza (multi champion), was het liefde op het eerste gezicht. Wat een heerlijk hondje! We werden alleen maar enthousiaster over het ras. En na niet al te lange tijd leek het ons dan ook leuk om voor Timber een vriendinnetje uit te zoeken. Voor Timber kunnen er niet genoeg Bolognezertjes bij elkaar zijn, hoe meer hoe liever lijkt bij hem op te gaan, hij voelt zich heerlijk in een roedel. Als ze af en toe met elkaar het hele huis onveilig maken blijkt hij meestal de aanstichter geweest te zijn, wat kan hij daarvan genieten!! Met Timber wordt niet gefokt.

 

Bente (stamboeknaam: Farina von Ajaccio)

Dit werd het teefje Bente (officieel Farina). We haalden haar op uit Duitsland bij de kennel ‘von Ajaccio’. Ze ontwikkelde zich van een vrolijke pup in een heel erg vrolijk hondje, waar we uren mee kunnen dollen en waar we, na het met succes doorlopen van een gehoorzaamheidscursus, ook Agility (behendigheid) mee doen. Bente is overal en altijd in voor een spelletje of een potje apporteren, maar wanneer dat niet aan de orde is, dan is ze de grootste knuffel die je je maar kan voorstellen.

Nu we een mooi en vooral lief teefje hadden, kwam een lang gekoesterde droom binnen bereik: een nestje pups. Maar voordat we daarmee begonnen wilde we eerst wat keuringen doen, je wilt het ras immers verrijken en daarvoor eerst weten of jou hondje wel zo goed is als je zelf denkt. En: Bente haalde op die keuring een ‘Uitmuntend’ en een CAC, CACIB en een BOB (Best of Breed) titel. Hiermee besloten wij door te gaan met keuringen. De resultaten hiervan kunt u terugvinden op de pagina

 Bente heeft twee nestjes voortgebracht. Nu wordt er met haar niet meer gefokt.

 Pebbles

Op 9 janunari 2007 kwam Pebbles bij ons. De stamboomnaam van Pebbles is Aksa od Ceske Lipy.  Ze komt uit Tsjechië.    

Tom die al een pup uit het nestje van Bente had willen hebben, stond meteen met open armen te wachten. Hij is heel blij met zijn Bolognezertje. Pebbles is uitgegroeid tot een echte nozem, er zit niet veel van een dametje in haar. Niet bang van water, rent dwars door de plassen. Een wandeling, een spelletje vooral ook met de bal, je zult haar niet snel voor niets uitnodigen. Vies worden vindt ze ook totaal geen probleem. Pebbles wil graag haar deel aandacht hebben en dat laat ze wel merken ook. In de groep wil ze toch wel heel graag als eerste gezien of gehoord worden. Maar aan de andere kant kan ze als je het vraagt ook keurig op haar beurt wachten. Ze geeft zich helemaal aan je over als ze geknuffeld wordt, dat vindt ze heerlijk!! Een heel apart hondje! En echt Tom zijn hondje!

 

 Gaya

Op Gaya hebben wij een tijdje moeten wachten. Zij zou al eerder bij ons komen, omdat we graag een pup uit de Jizerska lijn wilden hebben, maar Kevin, de vader is al wat ouder en de dekkingen lukten daardoor niet meer altijd. De vorige keer dus ook niet. Maar deze keer hadden we meer geluk. Er werden twee teefjes en twee reutjes geboren. We hadden eerste keus en die viel dus op Gaya. Haar zusje Gwynn hebben we bij de fokster van Bente in Duitsland gebracht. Haar broertje Google houdt nu Abbaio in Nederland gezelschap en haar tweede broertje Giggles is bij een fokster in Tsjechië. Haar volledige naam is Gaya Blanc Jizerska Protez. De opa van Bente is de vader van Gaya. Gaya is een heel erg lief hondje. Vanaf dat we haar mee kregen is ze ontzettend makkelijk geweest. Ze vindt alles prima, is totaal niet bang en heel erg goed gesocialiseerd, voorbeeldig gewoon! Pebbles is haar grote vriendin, die twee spelen heel wat af samen. Het zijn ook wel twee boeven als ze weer eens samenspannen. Gaya is heel erg beweeglijk, kan heel hard rennen en springt graag overal op. Gaya is vrij klein  maar een veelbelovend hondje,  ik ben benieuwd wat ze allemaal brengen gaat. Haar broer Google is wat groter uitgegroeid, het is een hele mooie reu aan het worden, die veel beloofd voor de toekomst. Nu ook Chanel er bij gekomen is, kan ze uitzoeken met wie ze spelen wil, want ook dat is haar grote vriendin geworden. Eigenlijk kan Gaya het met iedereen mens of dier wel vinden, is totaal niet bang en heel erg speels en vindt alle aandacht leuk.

 

 

 

Beau Magnifique (Bobby) en Beau Dynamique 'van het Balgzand'

 Beau Dynamique (rechts) is een rustig en beheerst hondje, lijkt heel erg op haar moeder, bedachtzaam, helder, heel lief en knuffelig.  Spelen met de anderen vindt ze ook leuk, maar is niet echt noodzaak want ze kan zichzelf ook heerlijk vermaken. Als je een bal door de lucht ziet gaan, weet je zeker dat zij er achteraan komt. Ze gooit ze zelf op en probeert ze dan weer te vangen.  Ze is heel graag buiten, zelfs als het regent, het maakt haar niet veel uit.  Ze is vaak wat op de achtergrond, maar zorgt er toch voor dat ze niet vergeten wordt. Met eten staat ze vooraan!

(links) Beau Magnifique (Bobby) is een trots en stoer hondje, maar ook hij komt graag naar je toe om zijn knuffels in ontvangst te nemen. Bobby is tegenovergesteld aan Beau Dynamique wat betreft aandacht, hij is juist heel erg gericht op de mensen en wordt liever door hen vermaakt dan dat hij zichzelf vermaakt. Maar in de groep vindt hij het ook heel fijn. Het is een heel loyaal hondje.

Helaas kunnen beiden niet ingezet worden voor de fok door een gebitsfoutje, maar daardoor zijn ze voor ons niets minder waard, voor ons zijn zij een verrijking voor het hele gezin. 

 

 

Chanel Canis Bohemia

Chanel, is een prachtig hondje uit Tsjechië, dat aan ons toevertrouwd is door de kennel Canis Bohemia. Wij hebben haar op 8 december naar Nederland gehaald. Chanel komt uit lijnen die voor hier nieuw zijn ze is zeker een aanwist zijn voor de Bolognezerfok in Nederland. Op haar hebben we ook al even moeten wachten, omdat het vorige nestje al verzegd was en we dus moesten wachten op het volgende nestje en hopen dat daar een teefje bij zat. Gelukkig waren er twee teefjes. Chanel is een heel lief hondje, dat door al onze andere hondjes meer dan verwelkomd werd. Ze ligt dan ook heel graag bij de anderen samen in een mandje, maar kan ze ook  uitdagen, ze laat goed van zich horen. Ook naar ons toe kan ze heel goed duidelijk maken wanneer ze aan de beurt denkt te zijn, heerlijk knuffeltje! Chanel is een lekker speels hondje, dat heel goed luistert en in evenwicht gericht is op mens en dier. Chanel kan zo het circus in, ze kan heel goed op haar achterbenen staan en als het etenstijd is, kan ze heel hoog springen om het eerder te krijgen. Maar we laten haar niet gaan, we houden haar liever voor onszelf!!

Bellissibolo Adriana

Adriana is naar ons gekomen van uit Hongarije. Haar vader is een broer van Bengi die een tijd bij ons geweest is om op te groeien voordat hij naar Engeland mocht en ook vader is van pups die onder de naam van het Balgzand geboren zijn. Haar vader is overigens ook Wereldkampioen. Haar broer is ook meegekomen naar Nederland en woont in een heel fijn gezin in het oosten van het land. Adriana is erg op ons gezin gericht en ook wel een tikkeltje jaloers soms. Alle aandacht hoort voor haar te zijn vindt ze. Maar natuurlijk verdelen wij onze aandacht over allemaal, daar zal ze dus aan moeten wennen. Ze speelt heel graag met de andere hondjes en vooral ook met de pups. Ze kan heel hard rennen.

Hope van het Balgzand

Hope is een pup van het laatste nestje van Chanel, zij mocht bij ons blijven. Het is een heerlijk hondje, heel vrolijk, vrij, blij en nieuwsgierig. Hope is zo'n hondje waarbij het allemaal vanzelf lijkt te gaan. Heel stabiel net als haar moeder. Als ze iemand nieuw ontmoet, gaat haar staartje als een gek heen en weer en die blik in haar ogen is niet te weerstaan. Hope is vriendjes met iedereen, grote en kleine honden en ook met mensen. Natuurlijk is zij een echte Bolognezer en is ze eerst wat terughoudend, maar eenmaal veroverd is voor altijd.

 

 

Hunky-Dory FS Prince Charming

Sudden (roepnaam) is bij ons gekomen in juli 2014. Hij komt van de fokkers Fredrika en Lotten Rönquist uit Zweden. Wij zijn heel erg blij dat zij deze mooie en lieve reu aan ons toevertrouwde. Sudden is een heerlijk hondje, lekker speels, houdt van aandacht, houd ons ook steeds in de gaten, lekker volgzaam, maar kan ook heerlijk zelf spelen. Een heel makkelijk hondje. Sudden kan het met alle honden hier goed vinden, hij is zo in de groep geïntegreerd, maar zijn favorieten zijn toch wel Hope en Adriana. Logisch ook want dat zijn de jongeren en die zijn altijd wel in voor een spelletje. Maar ook de iets ouderen weet hij te verleiden. We hopen natuurlijk dat Sudden voor ons een fokreu kan gaan worden. Het ziet er veelbelovend uit.